Onderzoek

Ons onderzoek richt zich op het verkrijgen  van een dieper inzicht in hoe autonomie, motivatie en zelfsturing werken. Zodat we kunnen achterhalen hoe we het volle potentieel van mensen kunnen realiseren. 

Volg hier de ontwikkelingen:


De Effecten van zelfsturing in de topsport

Samen met Top Volleybal Zwolle, een Volleybalteam in de Nederlandse eredivisie, en stichting W1NNEN zijn we aan het onderzoeken wat de effecten zijn van het eerste volledige zelfsturende topsportteam ter wereld! Onderdelen waar de research zich op richt:

12 coaches i.p.v. 1: Effectiviteit & impact van het besluitvormingsproces op de resultaten is groter wanneer de wisdom of the team benut wordt i.p.v. 1 coach

12

sep 19

CTVZ onderzoek deel 1

De impact van het besluitvormingsproces op het eigenaarschap en draagvlak is groter (+14%) wanneer de wisdom of the team benut wordt in plaats van één coach.
Read More

12

sep 19

CTVZ Onderzoek resultaten deel 2

De effectiviteit van de interventies is significant (20%) beter wanneer de wisdom of the team benut wordt.
Read More

16

nov 18

Onderzoek update: Er zijn Resultaten & resultaten

Coníche Topvolleybal Zwolle nu op een 8ste positie, terwijl de statistieken ze zelfs op een eerste plek zetten. En vanuit onderzoek laat weer andere resultaten zien, namelijk van hogere draagvlak en effectievere beslissingsmomenten. lees hier meer over de resultaten en resultaten van Coníche Topvolleybal Zwolle.
Read More

10

okt 18

12 ipv 1: Zorgt betere besluitvorming tot betere resultaten?

De eerste competitie wedstrijd heeft Coníche Topvolley Volleybal Zwolle gewonnen van Zaanstad. Ze zijn het seizoen goed begonnen. Het was...
Read More

3

sep 18

Start onderzoek 12 coaches ipv 1

Ons doel is aan te tonen in hoeverre de effectiviteit & impact van het besluitvormingsproces op de resultaten groter is...
Read More

100% Zelfroosteren in klantcontact

Het klantcontactcenter is een strak gestuurde werkomgeving met een nog sterk industriële blik (oude stijl) op hoe je werken organiseert. Samen met Coniche zijn we onderzoek aan het doen in een klantenservice omgeving (250 seats) waarin de medewerkers de vrijheid hebben om volledig hun eigen roosters te maken en samen de verantwoordelijkheid te dragen voor de servicelevels. 

De belangrijkste focusgebieden van het onderzoek zijn:  Creëren van een levend systeem: hoe beïnvloed de wisdom of the crowd (250+ individuen) de uitkomst van het systeem.

16

jun 18

Start onderzoek autonome besluitvorming omtrent roostering (zelfroosteren)

De klantcontact center is een strak gestuurde werkomgeving met een nog sterke industriële blik op hoe je werken organiseert. Samen met Coniche...
Read More


Algemeen onderzoek naar zelfsturing & autonomie

12

okt 18

De 2 eigenschappen voor een wendbaar en succesvolle organisatie/team

Cognitieve diversiteit en psychologische geluk zijn 2 belangrijke factoren voor succesvolle teams in zelforganisatie.
Read More

3

aug 18

Gallup onderzoek over Talent & waarde

Werknemers die hun krachten/talenten kunnen inzetten op het werk zijn eerder geneigd om intrinsiek gemotiveerd te zijn dan anderen. Dit zorgt voor significant betere resultaten op alle vlakken.
Read More

10

jul 18

Gelukkige werknemers zijn 12% -31% meer productief

Werkgeluk heeft een direct verband met productiviteit, in dit artikel zijn er meerdere meta onderzoeken gebundeld over dit onderwerp. Lees meer welke drivers er zijn voor werkgeluk
Read More

12

jun 18

Zelfsturing & geluk: Mensen in zelfsturende organisatie meest gelukkig

Mensen in zelfsturende organisatie meest gelukkig, werkinhoud en zelfstandigheid belangrijkste drivers in werkgeluk. Roep om minder hiërarchische overheid; groot draagvlak voor zelfsturing bij de overheid (64%)
Read More

12

apr 18

Effect van geld/zingeving op de productiviteit

Wat heeft de meeste impact op productiviteit? geld of zingeving...….. Dan Ariely geeft ons het antwoord er is 32% meer productiviteit in een zingevende situatie/context dan zonder.
Read More

12

apr 17

Wereldwijd empirsch onderzoek hoe, besturing, cultuur en leiderschap impact hebben op performance

Uit het onderzoek bleek dat zelfsturing in opkomst is en dat 70% van alle organisaties een vorm van zelfsturing in zich heeft. Daarvan is slechts 8% een écht zelfsturende organisatie. Een opvallende conclusie daarbij is dat zelfsturende teams overal beter presteren, ongeacht het land of de cultuur.
Read More


Wil je meer weten?

Neem contact op met ons via info@zelfsturen.com

 


 

Spring naar werkbalk