Praktijk: Semco Stijl

Dit is een boek over de reis van Ricardo Semler. in een roman vorm omschrijft hij zijn reis als de zoon van een grote industrieel die het bedrijf overneemt. Van een workaholic in een hiërarchische structuur, transformeert hij stap voor stap zichzelf en de omgeving naar een autonome zelf organiserend bedrijf. Dit is geen theoretisch boek maar een toegankelijke roman met een authentiek verhaal

Aantal hoogtepunten van het boek zijn:

·        Zelfsturende teams: waarin teams zelf de regie in handen neemt om een noodlijdend onderdeel van SEMCO om te turnen tot een winstgevend onderdeel van de organisatie.

·        Omdenken: hoe medewerkers hun leidinggevende rapportcijfers geven over hun performance. Immers die zijn er om de medewerkers succesvol te laten zijn.

·        Wat moet je kosten: zelf bepalen van het salaris in goede en slechte tijden door medewerkers zelf!  Het effect is dat de medewerkers in plaats van op korte termijn naar de eigen portemonnee ook samen naar de langere termijn kunnen kijken voor de organisatie.

Een nieuwe term die Semler ook introduceert is van de ronde piramide. Waar in de traditionele piramide de weinige beloond worden maar veel groter aantal mensen demoraliseert, deze vorm is onbuigzaam en belemmerend. Loopt een cirkel vorm  over van mogelijkheden. De ronde piramide is gericht op ondersteuning i.p.v. structuur.

Ricardo Semler heeft samen met zijn organisatie bewezen hoe je stap voor stap de hiërarchische organisatie ontmanteld en daar voor in de plaats een werkplek creëert met plezier en hoge performance.

Dit boek is geen model of programma. Het is een uitnodiging om ook met zelfsturing aan de slag te gaan.