Zelfsturen: #Hoedan

Zelfsturen.com, Coníche & CCMA Presenteren: Nationale Klantcontact Week – seminar over zelfsturing en zelfsturende teams. Zelfsturing: dé driver voor future proof klantcontact!

Dit insrirerende event staan 4 thema;s over zelfsturen centraal. Het leiderschap van de toekomst  de medewerker van de toekomst , zelroosteren en

Thema 1: Leiderschap van de toekomst 

Managers zijn niet meer nodig, medewerkers regelen het zelf wel. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers niet alleen verantwoordelijkheid krijgen, maar ook nemen? Wat betekent zelfsturing voor het management?

In deze workshop zijn er inspirerende praktijkvoorbeelden van Franklin Wijga(gemeente Hollands Kroon) en Kevin Stauthamer (SNS) gegeven. Hoe medewerkers zelf hun eigen team, manager en coach kunnen kiezen. Daarnaast heeft Sebastian Hamers (Human Insight) zijn inzichten gedeeld over de verschillende stijlen van Leiderschap die nog zijn in iedere fase van de S-curve.  Bekijk de film voor alle inspirerende voorbeelden.

Thema  2: Medewerker van de toekomst

Medewerkers van bedrijven met verschillende vormen van autonomie  nemen je mee in de (on)mogelijkheden als het gaat om zelfsturende teams. Alexander Bakker (SNS), Noortje Slot (gemeente Hollands Kroon), Manuel Ramirez & Sotiri Antonakoudis (Ziggo) geven je een kijkje in hun keuken, persoonlijke ontwikkeling, en vertellen over hun ervaring op het gebied van zelfsturing.

Thema 3 Zelfsturing in de topsport 

Nieuwsgierig hoe jouw team onder druk topprestaties kan leveren? Topvolleybal Zwolle is het eerste team dat op het hoogste niveau aan de slag is gegaan met zelfsturing. Samen met de spelers, Thijs van Noorden en Jelle Hilarius van Coníche Topvolleybal Zwolle ervaar je hoe jouw team in kleine stappen topprestaties kan leveren.

En topprestaties werden er geleverd tijdens de twee rondes van de workshop “teams van de toekomst”! In twee goed gevulde sessies namen we de deelnemers mee in ons avontuur en hebben we iedereen laten ervaren wat het is om op onze manier in teamverband te werken. Het leverde goede vragen en prachtige discussies op. Hoe precies?

De deelnemers werden in twee groepen verdeeld en kregen een simpele opdracht met een bal en een target, vijf minuten om te oefenen en vervolgens vijf minuten om te strijden voor de eeuwige roem. De fantastische energie die tijdens het spel losbarstte mondde uit in veel onduidelijkheid. De tijdsdruk gaf weinig ruimte tot overleg en de beperkte spelregels gaven te veel speelruimte. Deze combinatie deed de teams beseffen dat er kleine stapjes moest worden genomen om steeds meer succes te ervaren en met volle overgave aan het verlangen te kunnen blijven werken.

Een prachtig resultaat wat ons betreft. Bij iedere workshop die wij verzorgen is het ons doel de deelnemers met ons verhaal te inspireren. Tegelijkertijd worden ook wijzelf iedere keer weer geïnspireerd door de vragen die door de deelnemers aan ons worden gesteld en door de voorbeelden die vanuit het bedrijfsleven naar voren komen. De parallellen tussen topsport en het bedrijfsleven zijn onmiskenbaar en werken heel goed om voorbeelden duidelijk te maken. #genieten #W1NNEN

Groet,
Thijs en Jelle

Coníche Topvolleybal Experience

Wilt u ook een keer aanwezig zijn bij een wedstrijd van Coníche Topvolleybal Zwolle? Dat kan! neem contact op met m.karates@coniche.nl http://www.coniche.nl/topvolle…

Thema 4 Zelfroosteren


Nieuwsgierig hoe álle medewerkers van SNS Klantenservice het zelfroosteren hebben omarmd? Bram Trouwborst van Coníche, kan je hier alles over vertellen, hij stond aan de wieg van het zelfrooster project. Meer dan 1000 medewerkers hebben nu dankzij zelfroosteren de vrijheid om zelfs op dag niveau hun rooster aan te passen. Meer informatie over zelfroosteren Daar vind je o.a. webinars, content en de diensten van Coníche m.b.t. zelfroosteren/ agile capaciteitsmanagement. Bram en Nicolas geven je graag een kijkje in de keuken en vertellen je meer over welk effect het zelfroosteren had op de medewerkers-tevredenheid, maar ook op de bereikbaarheid van de afdeling.